menu
  • Reception canopy
  • Solar glare desk canopy
  • Self supporting tensile structure
  • Tensile natural fabric

A solar glare problem within the reception area of BT’s Castle Wharf offices in Nottingham led to an approach to Architen Landrell to design and provide a solution. We had previously installed tensile fabric canopies within the building and were asked to come up with a similar proposal.

A site survey soon revealed that suitable fixing locations in the surrounding structure were insufficient for supporting a tensile sail above the reception desk, so the design was developed into a self-supporting framework mounted directly to the reception desk.

The final solution, whilst significantly improving the working environment for staff on the reception desk, is considered to be an aesthetically pleasing structure that fits in well with the nautical wharf location and compliments general decor and ambience of the reception area.

Related Projects

PVC conic canopy
Interbar Fabric Conic Canopies

Creating an upmarket champagne bar in the middle of the hustle and bustle of one...

Interior shading system
Wellcome Trust

Independent charity the Wellcome Trust have a brand new head office in North West London. The...

Interior curved fabric panels
Reuters Curved Ceiling Panels

When international financial giant Reuters moved offices in 2005, it was keen to establish a...

Contact Us

+44 (0) 1291 638 200

mail@architen.com

Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK

map

architen_brochure
Product Brochure
Download
Sign Up for the Architen Newsletter
Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK t: +44 (0) 1291 638 200 e: mail@architen.com



youtube linkedIn twitter facebook
© 2018 Architen Landrell