menu
  • Printed fabric interior screens
  • PVC glass mesh printed fabric screens
  • Solar shading blinds for an office building

Architen Landrell was approached by Canary Wharf Contractors Ltd to design, manufacture and install a series of printed glazed facade screens to permanently hide an electricity sub-station located outside the Clifford Chance headquarters in London’s docklands that was visible through the full-height glazing at one end of its impressive lobby.

The main challenge with this project was to develop a bespoke clamping system that enabled the support and tensioning bracketry to attach to the curtain walling mullions without any drilling and without leaving any marks.

The PVC/glass mesh fabric was printed with a deliberately washed-out monochrome parkland scene to suggest foliage behind, and successfully masks the actual industrial reality within the enclosure. The screens have the added benefit of providing solar glare control to the fully-glazed lobby.

Related Projects

Printed fabric screens
Borough Market

Borough Market is a wholesale and retail food market located in central London. As one...

Contact Us

+44 (0) 1291 638 200

mail@architen.com

Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK

map

architen_brochure
Product Brochure
Download
Sign Up for the Architen Newsletter
Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK t: +44 (0) 1291 638 200 e: mail@architen.com



youtube linkedIn twitter facebook
© 2018 Architen Landrell