menu
  • Suspended fabric kites
  • Interior fabric structures and lighting
  • Hanging internal fabric structures

Architen Landrell was approached to design, manufacture and install bespoke ceiling and wall linings for a large call centre in the south-east of England, as well as provide a series of suspended parabolic kite clusters to act as reflectors above column-mounted light fittings.

Recent legislation regarding percentages of reflected light in office buildings provided the opportunity for Architen Landrell to offer reflective fabric surfaces as wall and ceiling linings in the large call centre for SAGA.

A blackout fabric tensioned on to adjustable wall-mounted frames was used to maximise space while boosting the acoustics within the building. Mood lighting was also installed behind the panels so that a warm glow was emitted between the wall panels.

Large ceiling panels consisting of PVC/glass mesh stretched on to lightweight steel frames formed an overlapping chevron effect, finished with suspended parabolic fabric kites clustered above industrial column-mounted up lighters.

Related Projects

architecture sun control
Architectural Sun Control

A large provider of biopharmaceutical development, had a sunlight issue in their ultramodern new UK...

Floating fabric kites
The Aztec Centre

Keeping Cool with Floating Hypars & Screens Heralded as one of the most prestigious office...

Fabric solar control
Blenheim Palace: Managing Solar Glare

Blenheim Palace, home to the 11th Duke and Duchess of Marlborough, and the birthplace of...

Contact Us

+44 (0) 1291 638 200

mail@architen.com

Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK

map

CPD_sessions
CPD Presentations
Find out more
architen_brochure
Product Brochure
Download
Sign Up for the Architen Newsletter
Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK t: +44 (0) 1291 638 200 e: mail@architen.com
SCS_Logo_1 CHAS_Logo_2 Logo_3 SMAS_Logo_4 TENSINET Logo_5 iso_1006 constuction_line_logo constuction_line_logo
youtube linkedIn twitter facebook
© 2017 Architen Landrell