menu
  • Fabric skylight diffusers
  • Sculptural light diffusers at call centre
  • Sculptural solar glare solution

In a call centre for a major internet banking company, staff were complaining that the solar glare was hindering their work. Architen Landrell was approached to install some skylight diffusers to control the glare and blend into the industrial style of the open plan office.

A tensile fabric solution was sought to combat a solar glare problem at this large new-build call centre in the Midlands. Architen Landrell was commissioned to develop the design in conjunction with Arup Associates and Chetwood Associates.

Arup modelled the solar path analysis and it became apparent that the ideal solution did not lend itself well to construction using tensile fabric. We therefore investigated alternative materials and eventually prototyped a bespoke modular system using semi-opaque cellular polycarbonate sheeting in a suspended egg-box configuration.

This final design was successful on many levels, offering the correct amount of diffusion in an interesting and sculptural format that glows at different intensities according to external lighting conditions.

Related Projects

Wing style airport canopy
Birmingham Airport Bus Interchange

Its long been accepted by architects and designers that the entry points in and out...

White fabric canopy protecting airport walkway
Edinburgh Airport

The construction of a new rail link to Edinburgh Airport provided the stimulus for Parr Architects...

PVC hospital entrance and walkway
New Downe Hospital

In January 2004 it was announced that Downe Hospital would be part of a 48m...

Contact Us

+44 (0) 1291 638 200

mail@architen.com

Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK

map

architen_brochure
Product Brochure
Download