menu
  • Sun shading for schools
  • Shaded walkway in school
  • Fabric walkway canopies
  • Cantilevered barrel vault walkways

When Architects Co-Partnership were tasked with designing a new building at Sedgehill School in Lewisham, they were keen to include an external, covered space in the central courtyard.

Having worked very successfully with Architen Landrell previously on the North Swindon School project, the design team approached us to help them to design, manufacture and install a circular series of 6 no. cantilevered barrel vault walkway canopies around the main school courtyard.

The redevelopment of the school environment included five independent buildings constructed around this central courtyard. Architen Landrells walkway canopies form a protective link to the new teaching blocks by running alongside the inner face of these buildings and across the open areas between.

The 6 no canopies were arranged in a downward spiral which necessitated regular step down between units and a small overhang canopy at these points to provide total weather protection. In all, 31 posts and arches and 25 main bays with 5 overhangs were constructed to hold and tension the 300 square metres of fabric

Related Projects

School courtyard exterior canopies
Shirland Primary School

As part of the Building Schools for the Future initiative, Shirland Primary School near Mansfield...

Rain water harvesting with a Tensile Fabric Structure
Kingshurst Academy

Often used in a school environment, tensile fabric is a flexible material which offers a...

Double conic fabric School canopy
Cambourne Village College

Cambourne Village College a state of the art new school designed by Architects Frank Shaw Associates Limited,...

Contact Us

+44 (0) 1291 638 200

mail@architen.com

Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK

map

architen_brochure
Product Brochure
Download
Sign Up for the Architen Newsletter
Architen Landrell, Station Road, Chepstow, NP16 5PF, UK t: +44 (0) 1291 638 200 e: mail@architen.com



youtube linkedIn twitter facebook
© 2018 Architen Landrell